Barcelona Articket

Barcelona's mooiste musea

 

Barcelona Articket

De musea van Barcelona

Barcelona heeft veel mooie en interessante musea. De Articket Barcelona biedt de mogelijkheid om zes van de belangrijkste musea in de stad te bezoeken tegen een zeer aantrekkelijke prijs. En bovendien hoef je niet te wachten in de wachtrijen bij de kassa, met het Articket mag je naar binnen via een skip-the-line toegang. Als je van plan bent om twee van deze musea te bezoeken, ben je al goedkoper uit dan wanneer je de twee tickets los koopt. Bij zes musea is het voordeel nog veel groeter. Bovendien is de Articket Barcelona 12 maanden geldig, dus je hoeft niet alle musea te bezoeken tijdens één citytrip.

Welke musea kun je bezoeken met het Barcelona Articket?

Picasso Museum

Het Picasso-museum ligt in het centrum van Barcelona op loopafstand van de Ramblas en is gevestigd in vijf voormalige middeleeuwse paleizen. Pablo Picasso bracht een groot deel van zijn jeugd door in Barcelona en in dit museum maak je kennis met het werk van de jeudgdige Picasso.

Fundacio Miró Museum

In het Miró Museum in Barcelona kun je het kleurrijke werk van Joan Miró bewonderen. Zijn kinderlijke schilderstijl maakt hem tot een geliefd kunstenaar onder een groot publiek van jong tot oud. De surrealistische kunstcollectie van het museum omvat ruim 10.000 werken, variërend van schilderijen, beelden en schetsen tot aan wandtapijten.

Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC)

Het kunsthistorisch museum van Catalonië is gevestigd in een prachtig paleis aan de rand van de berg Montjuich in Barcelona. De entree met de zuilen en de prachtige fonteinen is indrukwekkend. Je ziet hier een zeer omvangrijke collectie van historische en moderne kunst van 1000 jaar Catalaanse kunstgeschiedenis in één museum. Wereldwijd staat het museum in Barcelona vooral bekend om haar Romaanse kunstcollectie.

Fundació Antoni Tàpies

Fundació Antoni Tàpies is een museum en cultureel centrum gewijd aan het leven en het werk van de Catalaanse schilder en beeldhouwer Antoni Tàpies. Hij wordt gezien als een van de pioniers van de naoorlogse avant-garde in Spanje. Het museum in Barcelona is eigenaar van een van de meest complete collecties van Tàpies werk en heeft naast de vaste collectie van Antoni Tapies ook veel tijdelijke exposities van andere kunstenaars.

Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA)

MACBA, afkorting voor Museu d’Art Contemporani de Barcelona, is een museum voor moderne en hedendaagse kunst in Barcelona. Naast enkele vaste tentoonstellingen, neemt het haar bezoekers mee naar de rijkheid van de moderne en hedendaagse kunst waar ook ter wereld. Naast de tentoonstellingen is het gebouw van de Amerikaanse architect Richard Meier ook de moeite van een bezoek waard.

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)

Het Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) oftewel het Centrum voor hedendaagse cultuur van Barcelona is een museum en kunstencentrum in de wijk El Raval. Het centrale thema van het museum is ‘de stad en stadscultuur’. De exposities tonen werk (foto’s, schilderijen, beelden) uit de hele wereld.

Producten

  • Één kaart voor toegang tot 6 topmusea voor een aantrekkelijke prijs
  • Skip the line toegang
  • 12 maanden geldig

Rated by 352 Happy Travelers!

(4/5)
barcelona bcn articket

Hoe werkt het Barcelona Articket?

Je kan het Articket Barcelona online bij ons bestellen. Je ontvangt dan een bevestigingsmail met voucher die je in Barcelona kunt omwisselen voor de kaart (op de luchthaven en op meerdere locaties in het centrum van de stad). De museum kortingskaart is 12 maanden geldig.