Athens iVenture Card

iventure card 2

Met de iVenture Card Athene heb je gratis toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden en musea in Athene, zoals de Akropolis en het Akropolis Museum. Je kunt kiezen uit twee verschillende passen voor Athene: de Athens Unlimited Attractions Pass, met 35 attracties en activiteiten in Athene, of de Athens Museum Pass, met  22 attracties en musea. Met deze passen kun je 45-50% besparen op de prijzen voor losse tickets voor de attracties en tours.

De Athens iVenture Card is een ‘smart card’ waarmee je bij de belangrijkste attracties in Athene handig en snel naar binnen kunt, zonder geld en zonder kaartje. Met deze citypas kun je via een aparte ingang gratis en zonder wachtrij naar binnen bij druk bezochte attracties als de Akropolis en het Akropolis Museum.

Athene heeft als hoofdstad van Griekenland ruim 750.000 inwoners. De stad is mede door het prettige klimaat en de vele culturele bezienswaardigheden al jaren in trek bij toeristen. Naast de Akropolis vind je diverse andere culturele hoogtepunten in de stad. Denk aan het Dionysus Theater, de Agora van Athene, de Tempel van de Olympische Zeus en de Tempel van Dionysus. Naast deze overblijfselen uit de oudheid, biedt Athene je verschillende musea. De iVenture Card Athene is een ‘smart card’ waarmee je bij de belangrijkste attracties in Athene handig en snel naar binnen kunt, zonder geld en zonder kaartje. 

Citytrip met de Athens Unlimited Attractions Pass

Door gebruik te maken van de Athens Unlimited Attractions Pass profiteer je van verschillende voordelen tijdens een city trip naar Athene. De Athens Unlimited Attractions Pass kun je aanschaffen voor 1,2,3 of 5 dagen. Met deze pas heb je toegang tot 35 attracties, tours en excursies in Athene. Met deze citypas kun je via een aparte ingang gratis en zonder wachtrij naar binnen bij druk bezochte attracties als de Akropolis en het Akropolis Museum. Het Stadion Panathinaiko en een tiental leuke en interessante musea in Athene horen ook bij de pas. Evenals excursies naar Kaap Soenion en een cruise naar de eilanden Poros, Hydra en Aegina.

Athens Museum Pass

De Athens Museum Pass is geldig voor 2 dagen en concentreert zich op tickets voor musea, galerieën en culturele belevenissen. Tot de kortingspas horen 20 attracties, waaronder de Akropolis, het Akropolis Museum en tien andere musea in Athene.

Geen wachtrijen

Met de Athene iVenture Card heb je geen last van de vaak lange wachtrijen bij hoogtepunten als de Akropolis en het Akropolis Museum. Bij deze drukbezochte attracties kun je via skip-the-line toegang snel en handig naar binnen.

hand holding card 2

Koop de iVenture Card:

Vervoer

Bij de Athens iVenture Card zit geen gratis openbaar vervoer, maar op tal van plaatsen in de stad kun je een- of meerdaagse kaarten kopen voor het openbaar vervoer in Athene. Met de Athens Unlimited Attractions Pass kun je tickets reserveren voor de hop-on hop-off bus. Hiermee kom je langs alle hoogtepunten van Athene. Je kunt ook een segway-tour of een fietstour boeken langs de bezienswaardigheden in Athene.

Handige app

Bij de IVenture Card Athene hoort een handige app met interactieve plattegrond en een lijst van alle aan het kortingsprogramma deelnemende attracties en belevenissen.

Producten en voordelen

De Athens Museum Pass is geldig voor 2 dagen en voor 22 attracties en musea in Athene. De Athens Unlimited Attractions Pass is geldig voor 35 attracties en je kunt kiezen voor een pas voor 1,2,3 of 5 dagen.

  • Flinke korting op de entree van de belangrijkste attracties in Athene
  • Skip-the-line toegang tot populaire attracties en musea
  • Tickets voor tours met de hop-on hop-off bus (Unlimited Pass)
  • Tickets voor diverse wandel- en fietstours (Unlimited Pass)
  • Handige app met plattegrond en informatie over deelnemende attracties

Hoe werkt de iVenture Card voor Athene?

De Athens Unlimited Attractions Pass en de Athens Museum Pass zijn geen fysieke passen en je hoeft dus ook niets op te halen in Athene, maar je kunt thuis direct alles online regelen! Bij de ingang van de attractie en musea kun je de QR-code van de attractie laten zien op je mobiel. Ook in Athene zelf kun je card nog bestellen, online of bij het kantoor van Key Tours in de Athanasiou Diakou Street.

Hoogtepunten in de stad Athene

Athene is een populaire toeristische bestemming: een bruisende moderne stad met een eeuwenoude geschiedenis. Iconische gebouwen zoals de Tempel van de Olympische Zeus, het Parthenon op de Akropolis zijn de hoogtepunten van Athene. Een wandeling door het stadscentrum is alsof je in een openluchtmuseum bent; een samensmelting van klassieke oudheid en 21e-eeuwse luxe en comfort.

Het Syntagmaplein is het beroemdste plein van Athene met aan een kant het parlementsgebouw en aan de andere kant het 5-sterren super de lux Hotel Grande Bretagne waar de goedkoopste kamer €550 kost. Ga een (duur) kopje koffie drinken om het weelderige interieur te bewonderen. Vóór het Parlementsgebouw is het graf van de onbekende soldaat, bewaakt door Evzones, erewachters gekleed in traditioneel uniform, een plooirokje en schoenen met pompons. Elk uur kun je de ceremonie van het wisselen van de wacht bijwonen. Een ander populair plein in Athene is het levendige Monastiráki-plein in het oosten van het centrum van de stad.

De Plaka is het oudste deel van Athene en bijna vrijwel geheel voetgangersgebied. Het ligt direct onder de Akropolis en strekt zich uit tot het Syntagmaplein. Hier zijn volop winkeltjes met antiek, hand beschilderde iconen, replica’s van oude beelden en veel juwelierszaken. Tussen de winkels zijn tavernes met terrasjes. Dit is de ideale plaats om typisch Griekse gerechten te eten zoals souvlaki, pastitsio en moussaka. De Grieken zijn gewend om laat te lunchen,om een uur of twee, en ook laat te dineren vanaf acht uur ’s avonds.

Europe Mobile app

Wat te zien en te doen in Athene:

Bestel je Athene Unlimited Attractions Pass en Museum Pass makkelijk online: