San Marco Museumkaart

Ontdek de cultuur van Venetië

 

Home 9 Citytrip Venetie 9 San Marco Museumkaart

San Marco Museumkaart

Belangrijke musea in Venetië

Wil je tijd en geld besparen in Venetië en enkele van de belangrijkste attracties en musea bezoeken in de lagune-stad? Dan is het wellicht interessant om de San Marco Museumkaart aan te schaffen. Met deze kaart heb je gratis en skip-the-line toegang tot enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Venetië op het San Marcoplein: Palazzo Ducale (het Dogepaleis), Museo Correr, het Archeologisch Museum en de Biblioteca Nazionale Marciana.

Geen wachtrijen

Het zal je niet verbazen, maar bij trekpleisters als het Dogepaleis (Palazzo Ducale) op het Piazza San Marco in het Venetië kan het enorm druk zijn. Als je van te voren online een San Marco Museumkaart koopt, kun je zo doorlopen bij het Dogenpaleis en mag je meteen nog enkele interessante musea op het San Marcoplein bezoeken, zoals Museo Correr, het Archeologisch Museum en de Biblioteca Nazionale Marciana.

Het Dogepaleis

Het Palazzo Ducale was lange tijd, van de negende tot en met de achttiende eeuw, het gebouw waar de doges van Venetië woonden en werkten. Naast kantoren en vergaderzalen bevonden zich hier ook gevangeniscellen, wapenkamers en een rechtbank. Dat alles is nog steeds te bezichtigen, waarmee het Palazzo Ducale een van de topattracties van Venetië is.

Museo Correr

In het Museo Correr, op het Piazza San Marco in Venetië, wordt de unieke geschiedenis van Venetië verteld, in beelden, schilderijen, munten, kaarten en bijzondere voorwerpen. Het museum is in verschillende secties ingedeeld en geeft op die manier een fascinerend inzicht in de kunst en geschiedenis van Venetië. Een bezoek aan Museo Correr is bijna alleen al de moeite waard vanwege het bijzondere uitzicht dat je vanuit de zalen en het cafe hebt op Piazza San Marco!

Het Archeologisch Museum

Het nationale archeologisch museum van Venetië is de thuisbasis van een belangrijke collectie van oude beeldhouwwerken, waaronder enkele oorspronkelijke Griekse sculpturen. Er zijn ook veel bronzen beelden, keramiek, edelstenen en munten. Het museum heeft daarnaast de archeologische collectie van Museo Correr, met onder andere Egyptische en Assyrische-Babylonische items.

Biblioteca Nazionale Marciana

Biblioteca Nazionale Marciana is een van de oudste bibliotheken van Italië en de collectie klassieke teksten is een van de grootste ter wereld. In de bibliotheek, ontworpen door Jacopo Sansovino, liggen waardevolle manuscripten, zoals de Breviario Grimani uit de 5de eeuw en de wereldkaart van Fra Mauro. Bewonder de prachtige plafondschildering van Titiaan en de menselijke weergave van de wiskunde en de geometrie van Paolo Veronese.

Hoe werkt het?

De San Marco Museumkaart kun je vooraf online bij ons bestellen. Je ontvangt dan een bevestigingsmail met voucher die je bij de deelnemende musea kunt omwisselen voor de kaart. De pas wordt pas geactiveerd op het moment dat je hem voor de eerste keer gebruikt bij een van de musea in Venetië.

De stad Venetie

Venetië is misschien wel de meest sprookjesachtige stad van heel Italië. De honderden bruggen en bruggetjes, het klotsende water, de gondels en bootjes, de kleurrijke huizen en de smalle steegjes laten je voelen of je in een andere wereld bent. Sinds 1987 staan Venetië en zijn lagune op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

De hoogtepunten van Venetië

Tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Venetië behoren uiteraard de kanalen, bruggen en gondels, die de stad in de lagune haar unieke karakter geven. Andere hoogtepunten zijn het San Marco-plein en de San Marco-basiliek, het Dogepaleis (Palazzo Ducale), de beroemde Rialto-brug, de Brug der Zuchten, het Guggenheim-museum, Museo Correr en de eilanden Murano en Burano.