Berlijn Museuminsel Kaart

5 belangrijke musea

 

Berlijn Museuminsel Kaart

Een vierkante kilometer musea walhalla

Op het Museuminsel in Berlijn liggen dicht bij elkaar het Altes Museum, de Alte Nationalgalerie, het Neues Museum, het Pergamonmuseum en het Bode-Museum. Na de Duitse hereniging zijn hier de belangrijkste collecties van de Staatliche Museen zu Berlin samengebracht. De musea richten zich vooral op oudheid, geschiedenis en schilderkunst. Het Museumsinsel is een unieke plek in Berlijn en zeker niet te missen tijdens een citytrip! Met de Museuminsel kaart bespaar je veel geld op losse tickets voor de musea én je ontloopt de wachtrijen bij de kassa.

Welke musea kun je bezoeken?

Pergamonmuseum

Met jaarlijks bijna een miljoen bezoekers is het Pergamonmuseum in Berlijn het drukst bezochte kunstmuseum van Duitsland. Het museum telt vier afdelingen met Assyrische, Babylonische, Perzische en Islamitische kunstwerken. Toppers uit de collectie zijn het indrukwekkende Pergamonaltaar, de Marktpoort van Milete en de 14 meter hoge Ishtar Poort.

Alte Nationalgalerie

De Alte Nationalgalerie is gevestigd in een neoclassicistisch gebouw op het Museuminsel in Berlijn. Je vindt er 19e-eeuwse, voornamelijk Duitse, schilder- en beeldhouwkunst. De werken omspannen de periode van het classicisme uit de tijd van Goethe tot aan het impressionisme.

Neues Museum

Het Neues Museum in Berlijn, met veel oud-Egyptische kunst, combineert stukken uit drie collecties: die van het Egyptische Museum, het Museum van de Prehistorie en Vroege Geschiedenis en Heinrich Schliemann’s verzameling Trojaanse antiquiteiten. Tot de topstukken van de collectie behoren een buste van de Egyptische koningin Nefertiti en een Neanderthaler schedel.

Bode-Museum

Het Bode-museum in Berlijn werd in 2006 na een restauratie van 6 jaar heropend. Het is gebouwd om plaats te bieden aan de beeldenverzameling die door Wilhelm von Bode was samengesteld. Nog steeds wordt in het Bode-Museum hoofdzakelijk beeldhouwkunst getoond, naast schilderijen uit de collectie van de Gemäldegalerie en een grote collectie Byzantijnse kunst, medailles en munten.

Altes Museum

Het Altes Museum is het oudste van de vijf musea op het Museuminsel. Het neo-klassieke gebouw huisvest een verzameling kunstwerken uit de Oudheid en wordt vaak gebruikt voor wisselende tentoonstellingen.

Producten

  • Één ticket voor 5 topmusea in Berlijn
  • Skip the line-toegang
  • Korting op de kaart: van 30 euro voor 21 euro
Berlijn 4

Berlijn bezienswaardigheden

In Berlijn hoef je je niet te vervelen. Er is voldoende te zien en te doen in deze prachtige hoofdstad van Duitsland. Uitgebreide informatie en tips over de bezienswaardigheden, musea, restaurants en winkels in Berlijn vind je op Berlijn-Now, de online stadsgids over Berlijn!

BEZOEK BERLIJN-NOW>>